tisdag, augusti 05, 2008

Sovrum..

Ett vackert sovrum tycker jag är A och O i ett hus. Det ska vara vilsamt, trivsamt och harmoniskt och helst utan TV. Visst är det fantastiskt mysigt att ligga i sängen en söndag och plöja filmer men samtidigt är det lätt att TV:n blir ett störande element i sovrummet. Och ska man TV är det snyggast att förvara den i ett skåp.
Att få ett lite annorlunda utseende i sovrummet är att placera en stor spegel på var sida av sängen och matcha upp med likadana hyllor över för foton och konst.
Observera de läckra takkronorna på var sida av sängen.Här är ett enkelt men så snyggt sovrum med sitt slitna golv och sin lackade tegelvägg som man matchat upp med feminina material som tex siden.
Här är det material och strukturer som är dominerande, inte accesoarer, och när man har så dominerande material som just tegel tycker jag att man ska vara lite försiktig med att ställa in för mkt prylar och absolut inte hänga konst på en tegelvägg.

Här är det konsten som är i fokus med det stora porträttet mot en sval gråblå vägg och möbler och textilier i olika naturnyanser.Man har använt loppisfynd i form av gamla resväskor och gjort läckra sängbord. Den stora spegeln ovanför sängen skapar rymd och man har satt fast spottar på sänggaveln för att få bra läsbelysning.


Hoppas ni får en bra tisdag!

:) Maria

Inga kommentarer: