torsdag, juli 22, 2010

Happy - Formex trendtema 12-15 augusti

Nu vänder det. Konjunkturen är på väg upp, folk har tröttnat på att vara ledsna och uppgivna. Optimismen sprider sig. Vi klarade oss! Dags att fira, bjuder grannarna på middag, eller jobbarkompisarna, eller kanske bara den närmsta familjen. Bubbel i några fina glas på en tisdag. Långkok på en torsdag. Brunch på söndag. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Vi kan ha knytis, det var längesedan!
Hitta på nya traditioner, muntra upp din närmaste genom en oväntad komplimang. Slappna av, sänk garden, var snäll mot andra och dig själv. Inred enkelt, styla inte. Satsa på det du gillar i en härlig personlig, lite galen mix. Bjud på dina laster. Du kanske har en hel källare full med gamla Barbiedockor? Fram med dem i så fall. Vem dömer dig för dina kuddar eller sladdhärvan under skrivbordet? Förmodligen ingen.
Formex hösttema heter Happy och här hittar vi en stor dos ”Tillsammans”. Vi gör saker ihop, bakar ihop, pysslar ihop, lagar mat, umgås, jobbar, slappar. Vi delar vår vardag med varandra och hittar på nya fester. Vi delar med oss av våra upplevelser via datorn, vi facebookar, bloggar eller twittrar om våra liv, men vi är också mer sociala i det egna hemmet. Vi bjuder in till oss och bjuder på oss själva. Samtalet är störst, utbytet människor emellan det som gör livet värt att leva. Vi vill åter vara glada, och vi satsar framåt. Prestige är inte så viktig längre, huvudsaken är att vi ses och umgås.
Vi inreder med våra liv, förälskelser, passionsköp, trogna följeslagare och gamla minnen blandas med sprillans nytt och hemgjort. Lantlivsaccessoarer mixas med urbana influenser. Hantverk och ateljékänsla är fortsatt superaktuella. I färgväg blir det pastelliga 50-talsfärger tillsammans med några starkare färger. Här finns småmönstrat, rutigt, randigt, blommigt och en bas av gråa nyanser.

Inga kommentarer: